Lokala upplevelser i Düsseldorf I

Lokala upplevelser i Düsseldorf I

Efter en oväntat behaglig flight (undertecknad mådde varken illa eller var obekväm) och en oväntat gratis minibar på hotellet var det dags att utforska Düsseldorf by night. Eftersom jag är här i tjänsten och dessutom i sällskap av min kollega betyder ’by night’ en sund och god middag på MoschMosch (japanese noodle bar, jag väntar på öppningen i Göteborg) följt av några lokala öl på ett oerhört lokalt ställe när vårt lokala hotell. Så här var det: visst gick vi förbi hippa och fräscha ställen, men ärligt talat, ett riktigt hak är ett riktigt hak. Så vi valde ett riktigt hak där man fortfarande är opräktig och får röka inne, där det på allvar spelas tysk schlager och som är en renodlad bar. Och här kommer twisten, en bar med ENDAST medelålders män i skogshuggarskjortor, lederhosen och stentvättade högt uppdragna jeans.

Nåja, lite blickar får man väl ta som två kvinnor i en sån bar. Vi beställde två glas Schlösser Alt. Konverserade. Man hade snabbt tappat intresse för vår närvaro. Jag studerade noggrant sällskapet omkring mig. Beställde en annan lokal öl, ljusare. Efter en timme sa jag till min kollega: Jag tror vi har gått rakt in i en äkta tysk gay bar. Hon tystnade tvärt och tittade omkring. Jag fick förtydliga: (kollegas namn), alla är män härinne, över en viss ålder, med en viss stil. De är kärvänliga och kindpussas från och till. De går härifrån två och två. INGEN bryr sig om oss. Det strömmar schlager och gamla godingar från högtalarna och diskokulan i taket får tala för sig själv. Unga par vänder i dörren när de inser var de kommit. Förmodligen tror alla att vi är ett par.
Kollegan är således med på noterna och ännu mer bevis får vi när vi upptäcker två kvinnor i mängden. De pussas snabbt och kärleksfullt. Övertygad? Sa jag. Vi slapp i alla fall bli raggade på och fick vara anonyma. Så börjar min första kväll i Düsseldorf. Nu ska jag se vad minibaren kan erbjuda och vad tysk TV kan dubba. Tschüss

Bookmark and Share

Tags: , ,

2 Responses to “Lokala upplevelser i Düsseldorf I”

  1. Bosse L Says:

    Hej Line
    Tack för underbart trevlig och sjlävdistanserad nästan satirisk blogg, jag läste den med ett leende på läpparna och kände igen mig i det mesta,för sådär 25 år sedan. Varför var Ni inte i Alt stat. Hur var föresten mässan fanns där några revolutionerna hjälpmedel.

  2. Line Says:

    Kul att du läser Bosse, tack för synpunkterna!
    Vi var visst i Altstadt, men jag har inte hunnit skriva om det! Revolutionerande hjälpmedel..nja, mest kinesiska kopior i mängder tyvärr. Idag åker jag till Kina i två veckor, glöm inte kolla vad som händer i bloggen då! Ha det, hälsa hunden!